Υποψήφιοι Φωκίδας

Οι υποψήφιοι για την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Πατήστε στο όνομα για να δείτε το Βιογραφικό και τα στοιχεία Επικοινωνίας του κάθε υποψηφίου.Αρτινόπουλος Γιώργος

Εκπαιδευτικός Πληροφορικής - Διευθυντής Λυκείου Ιτέας - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δωρίδας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Με καταγωγή από τον πατέρα του, Δημήτριο Αρτινόπουλο, την Ναύπακτο και την μητέρα του, Αργυρώ Αναγνωσταρά, το Σκάλωμα Φωκίδας. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Ευπαλίου Δωρίδας, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) του τμήματος Πληροφορικής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Στην επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί από το 1997 έως το 2003 σε εταιρείες επενδύσεων ως υπεύθυνος πληροφοριακών συστημάτων και στον τραπεζικό χώρο. Από το 2003 και μετά εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ενώ από το 2015 ασκεί καθήκοντα Διευθυντή σε σχολικές Μονάδες του Νομού Φωκίδας. Στις Δημοτικές Εκλογές το 2014, εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δωρίδας, ως επικεφαλής της παράταξης Ενωτικό Κίνημα Ενεργών Πολιτών. Με τις παραπάνω ιδιότητες συμμετείχε σε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων, για θέματα σχετικά με την Εκπαίδευση, τη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση. Το διάστημα αυτό συνέβαλε συνεργατικά, για τη δημιουργία προϋποθέσεων αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τη διεκδίκηση έργων υποδομής που στοχεύουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Ιωάννου Αντώνης

Εκπαιδευτικός - Συνταξιούχος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, με μικρασιατική καταγωγή. Ζει στην Άμφισσα. Παντρεμένος, με δύο γιούς. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, με 35 χρόνια στην δημόσια εκπαίδευση. Σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και διορίστηκε ως γυμναστής, στο λύκειο Λιδορικίου. Συνδικαλιστής, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φωκίδας για πολλά χρόνια και μέλος του δ.σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας. Δημοτικός Σύμβουλος για 4 τετραετίες και Αντιδήμαρχος Άμφισσας (2010-2013) Μέλος της προεθνικής ομάδας εφήβων στον στίβο, στο αγώνισμα του τριπλούν.
Διετέλεσε υπεύθυνος των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο νομό Φωκίδας. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας το 2014. Υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαιτησίας ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Επίσημος διαιτητής ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Προπονητής ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Μέλος του χορευτικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων του Βόλου, με παραστάσεις σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη και σε Μεσογειακούς αγώνες. Δάσκαλος παραδοσιακών χορών.
Παναγιώτου Κωνσταντίνα

Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών - πρ. Αντιδήμαρχος Παρνασσού

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου και τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γονείς της, η Πανωραία Παναγιώτου από Αράχοβα και ο Λουκάς Παναγιώτου, εργαζόμενος στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, από την Πολύδροσο Φωκίδας.

 Στη συνέχεια φοίτησε στην Αγγλία, Teaching English as a Foreign Language and Public Relations στο Chichester και Sunderland University αντίστοιχα. Παρακολούθησε ειδικά προγράμματα διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά με μαθησιακά προβλήματα στο πανεπιστήμιο του Southampon.

 Επιστρέφοντας δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στις περιοχές Γραβιάς, Επταλόφου, Λιλαίας, Αμφίκλειας και Πολύδροσου όπου και διατηρεί κέντρο Ξένων Γλωσσών από την δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Παρνασσού για τρεις τετραετίες και Αντιδήμαρχος για δύο χρόνια.

 Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Πολύδροσου "Ερωχος", μέλος του Ιππικού Ομίλου Λαμίας, φιλοζωικών συλλόγων καθώς και μέλος της Αγγλικής Actionaid από το 1992. (H ΑctionAid είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό να πολεμήσει την φτώχεια και την αδικία ανά τον κόσμο). Είναι μητέρα ενός αγοριού 13 ετών.

Παππά Γιώτα

Φιλόλογος - Υπάλληλος ΟΤΕ - Ιτέα


Η Γιώτα Παππά είναι υποψήφια ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με το συνδυασμό ’’ΣΤΕΡΕΑ …ΥΠΕΡΟΧΗΣ’’ του Δημήτρη Αναγνωστάκη. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας, από γονείς που κατάγονται από Ήπειρο και Θεσσαλία. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της, αποφοίτησε με υποτροφία από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και ακολούθησε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη ‘’Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό’’.

Μετέπειτα εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων λογοτεχνικού περιεχομένου. Τα τελευταία 10 χρόνια ζει μόνιμα στο Ν. Φωκίδας και εργάζεται στις τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ). Είναι έγγαμη και έχει 2 μικρά παιδιά. Ο σύζυγός της είναι γιατρός, ιδιώτης, στην Ιτέα Φωκίδας.

Με την οικογένειά της συμμετέχουν στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου και προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν τις ευαίσθητες και όχι μόνο κοινωνικές ομάδες, αλλά και άλλες δράσεις, φορείς και συλλόγους.

Παρασκευάς Δρόσος

Αστυνομικός Υπάλληλος- Περιφερειακός Σύμβουλος -Φωκίδα

O Παρασκευάς Δρόσος γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1968 και κατοικεί στο Σερνικάκι Φωκίδας. Εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ το 1989. Υπηρέτησε σε νευραλγικές υπηρεσίες των Αθηνών μέχρι το 1995, όπου μετατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας. Σήμερα υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Είναι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής, με καίριες παρεμβάσεις σε ουσιαστικά ζητήματα της Φωκίδας, ένα εκ των οποίων είναι η επιτυχής θεσμική παρέμβαση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, με παράλληλη καθιέρωση ετήσιου Συνεδρίου, στο μαρτυρικό Δίστομο, συμμετέχοντος του Δικτύου Μαρτυρικών Χωριών & Πόλεων.
Υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης. Από το 2001 είναι αντιπρόσωπος της Φωκίδας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων από όπου έχει δώσει συνδικαλιστικούς και διεκδικητικούς αγώνες. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας. Είναι Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας» , απ όπου αγωνίστηκε για τη δικαίωση των πυρόπληκτων ελαιοκαλλιεργητών από την φωτιά του Ελαιώνα της Άμφισσας, στην καρδιά του Δελφικού Τοπίου καθώς και ενεργό μέλος του Συλλόγου αγροτών Άμφισσας. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Πελεκάνος».
Πυρπυρής Παύλος

Γενικός Χειρουργός - Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκε στο Θέρμο Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο τέκνα. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική ( Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών ). Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε σε Πανεπιστημιακές Χειρουργικές Κλινικές της Γερμανίας .(Φρανκφούρτη - Μόναχο ).
Υπήρξε Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ιτέας Φωκίδας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν.Ν. Άμφισσας (εκπρόσωπος των Γιατρών ) καθώς κατά καιρούς μέλος της Τριμελούς Ιατρών, άλλοτε μέλος και άλλοτε αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατρών του Γ.Ν.Ν.Α. Υπηρετεί στο Γ.Ν.Ν.Α. από το 1988 μέχρι και σήμερα και από το 2010 ως Διευθυντής Χειρουργός.
Επιστροφή στην Κορυφή