Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

“Αποκατάσταση οδοστρώματος εθνικής οδού Ιτέας Ναυπάκτου”. Παρασκευά Δρόσου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας,
Παρασκευά Δρόσου.

ΘΕΜΑ: “Αποκατάσταση οδοστρώματος εθνικής οδού Ιτέας Ναυπάκτου ”.

  Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση του οδοστρώματος στο απαρχαιωμένο εθνικό δίκτυο της Φωκίδας. Η υποχρεωτική συντήρηση του είναι άγνωστη λέξη για την αντιπεριφερεια Φωκίδας. Θα ήθελα όμως να επισημάνω την κατάσταση του οδικού δικτύου Ιτέας Ναυπάκτου που ξεκινάει η επικινδυνότητα του από τον ημιτελή κόμβο των μεταλλείων εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια που έχει περιορίσει το πλάτος του οδοστρώματος αρκετά με ότι αυτό συνεπάγεται και σε πολλά σημεία η άσφαλτος είναι κυριολεκτικά ξηλωμένη και ως παράδειγμα αναφέρω το κομμάτι που διέρχεται από Άγιους Πάντες Ερατεινη Άγιο Νικόλαο και αρκετά άλλα σημεία. 

Η άσφαλτος έχει φύγει και πλέον έχουν απομείνει χαλίκια. Αυτό όλο έχει κάνει την διαδρομή ρωσική ρουλέτα για τους οδηγούς και με την πρώτη βροχή έχουμε αρκετά ατυχήματα που δυστυχώς έχουμε και ανθρώπινα θύματα όπως έγινε πρόσφατα στον συγκεκριμένο δρόμο.

Ερωτάται η περιφέρεια. 

Μέχρι να ολοκληρωθεί ο περιβόητος διαγώνιος που πανηγυρικά είχε εξαγγελθεί λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές θα προβεί όπως είναι υποχρεωμένη στη συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου που ειδικά το καλοκαίρι παρουσιάζει αυξημένη κίνηση; Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσει και ο τοπικός αντιπεριφερειάρχης λόγω ότι στην περιοχή γίνονται πολλά πανηγύρια τους καλοκαιρινούς μήνες όπου είναι τακτικός θαμώνας(όπως και εγώ φυσικά)με την μόνη διαφορά μας ότι εγώ προκαλώ φθορές στο δικό μου αυτοκίνητο ενώ από την πλευρά του οι φθορές προκαλούνται σε κρατικό όχημα που οφείλουμε όλοι να το προσέχουμε.

Επιστροφή στην Κορυφή