Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

“ Χρηματοδότηση ομάδων διάσωσης παράρτημα Ν. Φωκίδας ”. Παρασκευά Δρόσου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ


του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση ομάδων διάσωσης, παράρτημα Ν. Φωκίδας ”.

Όλα τα χρόνια η πατρίδα μας δοκιμάζετε από αυτό που λέμε ακραία καιρικά  φαινόμενα όπως πλημμύρες αλλά μεγάλες πυρκαγιές και σεισμούς με   αρκετά Ρίχτερ τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω φαινομένων πολλές φορές είναι τραγικά. Χάνονται ζωές τραυματίζονται άνθρωποι σ αυτές τις καταστάσεις ή λέξη βοήθεια είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη.

Ο κρατικός μηχανισμός που τον χρειαζόμαστε αυτές τις στιγμές όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω ποτέ δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση και αυτό δυστυχώς αποδεικνύετε πολύ εύκολα. Σ αυτό το ζοφερό τοπίο υπάρχει μια αχτίδα φωτός που είναι οι ομάδες διάσωσης που αποτελούνται αποκλειστικά από εθελοντές γυναίκες και άντρες που είναι εκπαιδευμένοι όλοι και έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους αρκετές σωτήριες επεμβάσεις. Μια τέτοια ομάδα ανθρώπων με κεφαλαίο Α είναι η Ελληνική ομάδα διάσωσης Παράρτημα Ν. Φωκίδας που είχα την χαρά και την τιμή να δω το έργο τους με τα ίδια μου τα μάτια. Όλα αυτά φυσικά χρειάζονται πολύ κόπο και κυρίως χρήμα για να μπορέσουν να βρίσκονται δίπλα στο συνάνθρωπο όταν παραστεί ανάγκη. Και φυσικά όπως έχω πει και στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις το αίτημα μου δεν απευθύνεται μόνο στην ομάδα της Φωκίδας αλλά για όλες τις ομάδες της Στερεάς Ελλάδας.

Ερωτάται η περιφέρεια. 

Είναι μέσα στις προτεραιότητες της η στήριξη και  κυρίως η χρηματοδότηση αυτών των εθελοντικών ομάδων που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν να προσφέρουν το θεάρεστο έργο τους; Όταν βλέπουμε παράδειγμα με τι ευκολία στήθηκε το πρόγραμμα του ΟΠΑΣΤΕ δεν νομίζω ότι χωράει συζήτηση ή αρνητική απάντηση αυτή η πρόταση μου.

Παρασκευάς Δρόσος

Περιφερειακός σύμβουλος Φωκίδας

Επιστροφή στην Κορυφή