Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Θέματα προ Η.Δ. στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. (6/7/2023 Χαλκίδα)

Στην ενότητα που έχει προβλεφθεί για συζήτηση προ Ημερήσιας Διάταξης,

η παράταξή μας θα θέσει ζητήματα, που έχουν σχέση με την πόλη της Χαλκίδας, την ΠΕ Εύβοιας αλλά και θέματα που μας προώθησαν συμπολίτες μας, από άλλες περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα θα θέσουμε τα ζητήματα:

  • Πορεία εξέλιξης έργων και δράσεων στην καμένη Β. Εύβοια.

  • Πορεία αποζημιώσεων πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών Εύβοιας.

  • Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Παρατηρητήριο Υγείας Ασωπού.

  • Μη ένταξη της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων/Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Χαλκίδας. (ΜΕΑ/ΧΥΤΥ Χαλκίδας).

  • Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων του οικισμού Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας, που διαμαρτύρονται εντόνως για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε κατοικημένες περιοχές.

  • Επιστολή του Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Φθιώτιδας, που εκφράζει την αγανάκτηση της παράκτιας τοπικής κοινωνίας του Δήμου Λοκρών, για τη ρύπανση της θάλασσας από τη λειτουργία των πολυάριθμων ιχθυοτροφικών μονάδων.

Αντίστοιχες διαμαρτυρίες διατυπώνουν και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Εύβοιας, για την πρόθεση υπέρμετρης ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στο Ν. Ευβοϊκό και άρα το θέμα, όπως αντιλαμβάνεστε, αποκτά ένα γενικότερο ενδιαφέρον.

Χρόνος υπάρχει, αφού τα περισσότερα θέματα της συνεδρίασης είναι διαχειριστικού χαρακτήρα, ελπίζουμε να υπάρχει και η πολιτική βούληση, για συζήτηση των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της Στερεάς.




Επιστροφή στην Κορυφή