Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Επειδή οι επικεφαλής των παρατάξεων και εμπειρίες και γνώσεις διαθέτουν...

Απέναντι στην αμετροέπεια και την προσβλητική συμπεριφορά, αντιτάσσουμε τα στοιχεία, που πιστεύουμε ακράδαντα, πως τεκμηριώνουν και αποδεικνύουν τον ισχυρισμό μας, για καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.

Έτσι λοιπόν, πέρα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, 20 ΥΠΕΡ - 28 ΚΑΤΑ στην εισήγησης της περιφερειακής αρχής,
πέρα από τη σαφή αναφορά στο άρθρο 8 του Ν.4623, που απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία στα παρόντα μέλη,
πέρα από τη διαφορετική αντιμετώπιση του νομοθέτη, στη διαδικασία ψήφισης του προυπολογισμού, με την εισαγωγή της έγκυρης ψήφου, στο άρθρο 12, που δίνει τη δυνατότητα έγκρισης πρότασης, με λιγότερο αριθμό θετικών ψήφων,
υπάρχει και η ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ απόφαση, με αριθμό 16/2019 στο πρακτικό με αριθμό 8, της Επιτροπής του άρθρου 18 Ν.2218, για ίδιο ακριβώς θέμα.

Η περιφερειακή αρχή και τότε χρησιμοποίησε τα ίδια ακριβώς νομικά επιχειρήματα, τα οποία χρησιμοποιεί και σήμερα.
Επικαλέστηκε, μέσω του εκπροσώπου της, νυν αντιπεριφερειάρχη και νομικού, το άρθρο 8 παράγραφος 2.
Προφανώς ο ισχυρισμός του κρίθηκε αβάσιμος και η Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ακύρωσε τη σχετική απόφαση, που ήθελε και τότε την υπερψήφιση τεχνικού προγράμματος, με 19 υπερ και 27 κατά.
Ίσως αυτή η απουσία σεβασμού, με απαξιωτικές εκφράσεις για τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους περιφερειακούς συμβούλους, από πλευράς της περιφερειακής αρχής, απορρέει από την έλλειψη πολιτικής βούλησης για συνεργασίες, από την αδυναμία σύνθεσης, από την έλλειψη αυτοδιοικητικής κουλτούρας, από μια λογική ηγεμονισμού, από την αντίληψη οτι υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι, που με το ανάλογο αντάλλαγμα, θα λειτουργήσουν ως δεκανίκια.
Ίσως τελικά να είναι κι όλα αυτά μαζί.
Εμείς, ως "Στερεά Υπεροχής", θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια το θεσμικό μας ρόλο, με βάση τα όσα έχουμε δεσμευτεί.
Επιστροφή στην Κορυφή