Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του Π.Σ. στη Θήβα, 9 Μαρτίου 2023.

 

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στην πόλη της Θήβας, η παράταξή μας “Στερεά Υπεροχής” λειτούργησε ως εξής:

Εισαγωγικά και δια του επικεφαλής της Δημήτρη Αναγνωστάκη, τοποθετήθηκε για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αναδεικνύοντας τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες και εγκληματικές αμέλειες που οδήγησαν στην τραγωδία. Στη συνέχεια της συνεδρίασης εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα, το οποίο και στηρίξαμε με τη ψήφο μας.

Πραγματοποιήθηκε ακρόαση των ελάχιστων φορέων της περιοχής, που παραβρέθηκαν, για ζητήματα που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία.

Αναφερθήκαμε μέσω των παρεμβάσεων των στελεχών της παράταξης, στις τεράστιες ελλείψεις σε έργα υποδομής, στην τεράστια ανεργία των νέων, στην απουσία προαστιακού σιδηροδρόμου, στην απαξίωση του πρωτογενούς τομέα και προτείναμε την πραγματοποίηση ενός αναπτυξιακού συνεδρίου, με τη συμμετοχή όλων των φορέων και πολιτών.

Η παράταξή μας “Στερεά Υπεροχής”, κατέθεσε δήλωση αναφορικά με την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, αρνούμενοι την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση των νερών.

Θέσαμε επίσης το θέμα της εγκατάστασης για την επεξεργασία βιομηχανικών αποβλήτων στο Δήμο Τανάγρας, αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες των κατοίκων αλλά και του οικείου Δήμου.  

Συμφωνήσαμε με την ανάγκη για τη μελέτη αξιοποίησης του κτηρίου της ΠΕ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία μας για τη μεθοδολογία διεκπεραίωσης της εν λόγω μελέτης, μέσω του αναπτυξιακού οργανισμού της Σκαπάνης, αφού δεν διασφαλίζεται με απόλυτο και καθαρό τρόπο η διαφανής και χρηστή διαχείριση, ψηφίσαμε την έγκριση μελετών που αναφέρονται σε έργα διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τέλος σταθήκαμε κριτικά στα διάφορα τρέχοντα θέματα διαχειριστικού χαρακτήρα, που σχετίζονται με τη διοικητική ρουτίνα και λειτουργία της περιφερειακής διοίκησης.

Κατατέθηκαν επίσης, από τα στελέχη της παράταξης και οι εξής επερωτήσεις:

  • Χρονίζουσες εκκρεμότητες στην Εύβοια.

  • Λήψη μέτρων για τον ελαιώνα της Άμφισσας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

  • Χρηματοδότηση δράσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης

  • Επαρχιακή οδός Λιβαδειάς - Θήβας και παράκαμψη Θήβας.

Ως παράταξη θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο θεσμικό μας ρόλο και στη θεσμική μας ευθύνη, όπως πράξαμε με συνέπεια μέχρι σήμερα.

“Στερεά Υπεροχής”




Επιστροφή στην Κορυφή