Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Στην Βοιωτία με τους Δημάρχους ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης


Συνεχίζοντας το…Αυτοδιοικητικό του Οδοιπορικό,  ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης (Γ.Γ. Δημόσια Τάξης) επισκέφτηκε σήμερα με τους συνεργάτες  του,  τους Δήμους της Βοιωτίας.   Με το πέρας της επίσκεψης  ο Δημ. Αναγνωστάκης δήλωσε :
   
«…Ο δρόμος  της Αυτοδιοίκησης είναι άσωτος…είναι δρόμος χωρίς τελειωμό…  Επισκέφτηκα σήμερα τους φίλους Δημάρχους στην Βοιωτία. Όχι  για να τους χτυπήσω την πλάτη…Οφειλα  να  εξηγήσω από κοντά και προσωπικά στον καθένα (και όχι από τα ΜΜΕ), την απόφασή μου να διεκδικήσω την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Σχέδιό μου για το μέλλον.  Και το όφειλα αυτό απέναντι σε ανθρώπους,  που κράτησαν ζωντανή την Αυτοδιοίκηση και όρθιες  τις  Τοπικές Κοινωνίες στον καιρό της μνημονιακής κρίσης. Εξήγησα στους Δημάρχους, ότι  το αύριο στην μεταμνημονιακή εποχή  θα πρέπει να το σχεδιάσουμε μαζί,  ως χρέος οφειλόμενο στην νέα γενιά, καταθέτοντας την πλούσια Αυτοδιοικητική και Διοικητική μας εμπειρία. 

Χάρηκα από καρδιάς  που στα λόγια των Δημάρχων, Βασ. Περγιάλια (Τανάγρας)  Σ.Νικολάου (Θήβας),  Γ. Ντασιώτη (Αλιάρτου-Θεσπιέων),  Γ. Πούλου (Λεβαδέων), Γ. Γεωργακού (Διστόμου-Αραχώβης- Αντικύρας) και Λουκά Υπερήφανου (Ορχομενού),  άκουσα τις λέξεις ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, Συνεργασία Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού,  Απόκτηση Περιφερειακής Συνείδησης, Αυτοδιοίκηση Αγωνιστική-Διεκδικητική,  Δημοκρατικός Προγραμματισμός που είναι και η δική μου φιλοσοφία.    

Με τους συνεργάτες μου δεσμευτήκαμε, κατά την εκπόνηση του προγράμματός μας, «για μια Περιφέρεια Υπεροχής και Κοινωνικής Συνοχής μέσα στην Ελλάδα των Περιφερειών», να κάνουμε σε μια δεύτερη επίσκεψη μια πιο ουσιαστική και αναλυτική συζήτηση με όλους του Δήμους…»  
Επιστροφή στην Κορυφή