Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Με τους Δημάρχους της Φωκίδας συναντήθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης



Mε προβλήματα της Φωκίδας έθεσαν στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Δημήτρη Αναγνωστάκη (Γ.Γ. Δημόσια Τάξης), οι Δήμαρχοι της Φωκίδας Θανάσης Παναγιωτόπουλος (Δήμαρχος Δελφών) και Γιώργος Καπετζώνης (Δήμαρχος Δωρίδας) στη συνάντηση που είχαν στα πλαίσια της περιοδείας του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δ. Αναγνωστάκης στην Φωκίδα. 


Ο Δημ. Αναγνωστάκης, με το πέρας της σύσκεψης με τους Δημάρχους δήλωσε :
«…κάναμε μια πρώτη συζήτηση  με τους Δημάρχους της Φωκίδας Δελφών και Δωρίδας. Τους εξήγησα το σχέδιό μου για την Περιφέρεια για την επόμενη μέρα, ενώ εκείνοι μου έθεσαν τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και της περιοχής.  Θα ακολουθήσει μια πιο γόνιμη συνάντηση με τα δύο Δημοτικά
Συμβούλια των δύο Δήμων, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού τον  προγραμματισμό της Περιφέρειας για την περιοχή της Φωκίδας. 

Διαπιστώσαμε συναντίληψη στα κύρια θέματα  που απασχολούν την περιοχή :  Η ανάδειξη του Πολιτισμού, οι Υποδομές με αιχμή την Διαγώνιο Γραβιά-Άμφισσα-Ναύπακτος, η Τοπική Οικονομία, η Ανεργία των Νέων, η Εξασθένιση της περιοχής.

Με τους συνεργάτες μου δεσμευτήκαμε, κατά την εκπόνηση του προγράμματός μας, να συγκεντρώσουμε όλες τις ρεαλιστικές προτάσεις και ιδέες σε ένα συνεκτικό ΣΧΕΔΙΟ, που θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο επόμενο ΠΕΠ 2021-2027, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο δρόμος για μια Περιφέρεια Υπεροχής και Κοινωνικής Συνοχής μέσα στην Ελλάδα των Περιφερειών,  για μας τώρα ξεκινάει.... Αυτό θα το υλοποιήσουμε όλοι μαζί με την Κοινωνία και τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς, μαχητικά, συλλογικά, διεκδικητικά…» 

Στην σύσκεψη μετείχαν οι Αντιδήμαρχοι και συνεργάτες των Δημάρχων, οι συνεργάτες του Δ. Αναγνωστάκη, ο οποίος στην περιοδεία του επισκέφτηκε, παλιά Αυτοδιοικητικά στελέχη, την Δ/νση της Αστυνομίας, τα ΜΜΕ και συζήτησε με στελέχη συλλογικών φορέων για την στήριξη της προσπάθειας.
Επιστροφή στην Κορυφή