Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Προτάσεις για ένταξη έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Φθιώτιδας για το έτος 2022, Γιώργος Σκούρας.

Προτάσεις  έργων για τη Π.Ε. Φθιώτιδας.

1) «Ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών - δημιουργία  Αρχαιολογικού Πάρκου, που στην πραγματικότητα θα είναι ένα «υπαίθριο μουσείο», θα περιλαμβάνει τα αρχαιολογικά κατάλοιπα, ένα κέντρο υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών καθώς και την οργάνωση ενός δικτύου διαδρομών, όπου μαζί με τις ιαματικές πηγές θα αποτελεί διαχρονικά το αποτελεσματικότερο μέσο προβολής τόσο των ίδιων των μνημείων όσο και του φυσικού τους τοπίου.»

2) «Κατασκευή φράγματος στον Σπερχειό ποταμό και δημιουργία ταμιευτήρα στην περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας». Το συγκεκριμένο έργο θα αποτελούσε ένα έργο πνοής, θα άλλαζε άρδην τον χάρτη της αγροτικής οικονομίας στην  ευρύτερη περιοχή, θα συνέβαλλε στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας, θα έδινε ανάπτυξη και θα αναβάθμιζε όλες τις καλλιέργειες, εφόσον θα ποτίζονταν χιλιάδες στρέμματα με χαμηλό κόστος, έχοντας ως αποτέλεσμα ένα καλύτερο εισόδημα για τους αγρότες μας. Περαιτέρω, το συγκεκριμένο έργο εκτός από τον αρδευτικό χαρακτήρα θα μπορούσε να έχει και χαρακτήρα ενεργειακό, με την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού.

3) «Κατασκευή κλειστού δικτύου άρδευσης το οποίο θα καλύπτει τις περιοχές Ανθήλης, Ροδίτσας, Μ. Βρύσης και Αυλακίου και θα αρδεύει τουλάχιστον 72.000 χιλιάδες στρέμματα. Το έργο είναι αναγκαίο γιατί οι καλλιέργειες κινδυνεύουν και από την αλατότητα του εδάφους λόγω γειτνίασης με την θάλασσα.

4) «Κατασκευή υπόγειων αρδευτικών δικτύων από το φράγμα Σμοκόβου με προέκταση στις Τοπικές Κοινότητες Βαρδαλή, Αγραπιδιάς και Πουρναρίου» της ευρύτερης περιοχής Δομοκού.

5) «Σύνταξη των απαιτούμενων μελετών και εκτέλεσης έργων για την ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου Αλαμάνα - Θερμοπύλες – Γοργοπόταμος».

6) «Ολοκληρωμένη Υδρολογική-Υδραυλική μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του Σπερχειού Ποταμού».

7) «Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Σπερχειό Ποταμό».

Επιστροφή στην Κορυφή