Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Κατασκευή κόμβου Μαραθιά Φωκίδας. ΕΡΩΤΗΣΗ του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

 


ΕΡΩΤΗΣΗ

του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Κατασκευή κόμβου Μαραθιά Φωκίδας.

Με αφορμή την επιστολή κατοίκων της περιοχής Μαραθιά που απεστάλη με 216 υπογραφές την 13η Σεπτεμβρίου 2021 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στ. Ελλάδας και σε άλλους αποδέκτες, οι όποιοι διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση της εισόδου - εξόδου του χωριού τους από την Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου, ήρθε η ώρα να δώσετε δεσμευτική απάντηση. 

Πολλές δεκαετίες από την ολοκλήρωση του E.O. (αρχές δεκαετίας ’70) και με έτοιμες υποδομές (π.χ. τούνελ) αναγκάζονται κάτοικοι και χιλιάδες επισκέπτες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, να παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ. με κίνδυνο δυστυχήματος. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να πάρει σύντομα ένα τέλος τόσο για την ασφάλεια ανθρώπων, αλλά και την δυσφήμηση της περιοχής.

Η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης δεν έλυσε το πρόβλημα. Αντιθέτως το διόγκωσε στέλνοντας τους οδηγούς σε χωματόδρομους και χωράφια.  Αντί, δηλαδή, να ενεργήσετε για ασφαλή κίνηση των οχημάτων, ενημέρωση και προσανατολισμό, προκαλέσατε πλήρη σύγχυση.

Τώρα που η Αντιπεριφέρεια Φωκίδας “πήρε το κολάι” με την κατασκευή του κόμβου Τριταίας (ή Αντίπαλης Εταιρίας μεταλλευτικής δραστηριότητας όπως δήλωσε και ο κος Αντιπεριφερειάρχης σε παλαιότερο Περιφερειακό Συμβούλιο) προτίθεται να ασχοληθεί με το σοβαρό πρόβλημα του κόμβου Μαραθιά; 

Θα διαμορφώσει την υπάρχουσα πρόχειρη είσοδο – έξοδο που οδηγεί σε χωματόδρομους;

Θα  προχωρήσει στην κατασκευή κόμβου με σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας; 

Η Οδύσσεια κράτησε 10 χρόνια. Η υπομονή των κατοίκων του Μαραθιά, ξεπέρασε τα 50 έτη.

Επιστροφή στην Κορυφή