Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Αντιπλημμυρική – αντιδιαβρωτική προστασία και πρόληψη για την Β. Εύβοια,. Ακριώτου Θεοδώρας

 


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

της Περιφερειακού Συμβούλου Ευβοίας, Ακριώτου Θεοδώρας

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Αντιπλημμυρική – αντιδιαβρωτική προστασία και πρόληψη για την Β. Εύβοια αλλά και τους Δ. Διρφύων Μεσσαπίων και Χαλκιδέων ενόψει σφοδρής κακοκαιρίας.


Κε Περιφερειάρχη, κυρία και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κύριοι και κυρίες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης οπωσδήποτε θα γνωρίζετε τις καταγγελίες φορέων και κατοίκων για ανύπαρκτη αντιπλημμυρική, αντιδιαβρωτική προστασία των ευάλωτων περιοχών τους έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου στη Β. Εύβοια αλλά και σε άλλες όπως του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και Χαλκιδέων. 

Θα γνωρίζετε επίσης τις κραυγές αγωνίας τους παντοιοτρόπως για τις πλημμύρες που θα προκύψουν από τις επερχόμενες βροχές μικρή ή μεγάλης κλίμακας,  κυρίως όμως θα γνωρίζετε ποια έργα έπρεπε να γίνουν κατόπιν και των υποδείξεων των συναρμοδίων φορέων ( Δασαρχείων, Υπουργείων, Επιτροπών) αλλά και των ειδικών εξαγγελιών από το κεντρικό κράτος και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια απανθρακωμένη έκταση η οποία προς έκπληξη του κ. Πέτσα συνδέεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν και θα σημειωθούν αλλά και το στενό χρονικό περιθώριο για να προετοιμαστείτε,

ερωτάστε κ. Περιφερειάρχη:

1ον αν έγινε προτεραιοποίηση των έργων, ποια προκρίθηκαν ως εξαιρετικά επείγοντα , ποiα ξεκινήσατε και ποια διεκπεραιώσατε;

2ον αν και σε ποιο βαθμό είστε έτοιμοι για την πρόληψη και  αντιμετώπιση των συνεπειών  από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που περιμένουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα με το επίκεντρο της προαναγγελθείσας  κακοκαιρίας να βρίσκεται στα αποψιλωμένα βουνά της Β. Εύβοιας.

 

ΑΚΡΙΩΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

«ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ»

Επιστροφή στην Κορυφή