Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

 

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θέμα: προσφυγή του Τ.Ο.Ε.Β Τσότρας, Τροιζηνίκος κατά της απόφασης της περιφέρειας, για ένταξη στο Π.Δ.Ε της μελέτης παροχή υπηρεσιών συμβούλου, για την ωρίμανση του έργου δημιουργίας ταμιευτήρα στο λιβάδι Καλυβίων Αράχωβας.

Στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο εξέφρασα επανειλημμένα βάσιμες επιφυλάξεις για την νομιμότητα του συγκεκριμένου έργου διότι όπως αποδείχθηκε κατά την συνεδρίασή ουδείς από την Περιφερειακή αρχή γνώριζε το τεχνικό αντικείμενο του.
Θα έπρεπε να σας έχουν ενημερώσει οι αόρατοι εκπρόσωποι της πολύπαθης Φωκίδας ότι δεν ήταν κάποια αδέσποτα ύδατα στην μέση του πουθενά.
Από το 1950 υπάρχει οργανισμός (Τ.Ο.Ε.Β Τσότρας - Τροιζηνίκος) που διαχειρίζεται αυτό το αγαθό προς όφελος χιλιάδων αγροτών. Και οφείλατε να είχατε ενημερώσει τον νόμιμο διαχειριστή.
Δεν παρουσιάστηκαν ποτέ εγγυήσεις όσων αφορά τη διασφάλιση της διαχείρισης των υδάτων τού ΤΟΕΒ, των συμφερόντων και των οφελειματων από το προς ψήφιση έργο για τους αγρότες της περιοχής μας όπου η ελιά είναι μονοκαλλιέργεια.
Αν δεν δοθούν αυτά τα εχέγγυα απειλείται η βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων τής περιοχής μας με δραματικές επιπτώσεις σε κοινωνικό οικονομικό πολιτικό κ πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής μας. Αρδεύονται άνω των 120000 ελαιοδένδρων κατά μέσο όρο ετησίως και ζουν από αυτό χιλιάδες οικογένειες.

Ερωτάται ο περιφερειάρχης και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση αλλά να
βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.Επιστροφή στην Κορυφή