Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Η «Στερεά Υπεροχής» για τη 1η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.(4-2-2022)

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 3/2/2022, με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.

Η παράταξή μας «Στερεά Υπεροχής», έθεσε αρχικά και πριν την Ημερήσια Διάταξη, το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ, μετά την τελευταία ανακοίνωση των υπουργών της ΝΔ, ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το ότι θα πρέπει ν’ απομακρυνθούν άμεσα από τις κατοικίες που διαμένουν δίπλα στο εργοστάσιο.

Ζητήσαμε να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Επιβάλλεται να υπάρξει λύση για τη συνέχεια της λειτουργίας της εταιρείας, που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια θέσαμε επίκαιρη ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή, αναφορικά με την πορεία και τη διαχείριση του προγράμματος LEADER Αλιείας, η οποία θα απαντηθεί γραπτώς από την περιφερειακή αρχή.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στηρίξαμε νέες εγγραφές τεχνικών έργων, κυρίως για αντιπλημμυρική προστασία περιοχών που έπρεπε να είχαν θωρακιστεί και στη λογική να μην επαναληφθούν καταστροφικές πλημμύρες, που τόσο πολύ μας κόστισαν.

Ψηφίσαμε θετικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη ΜΕΑ- ΧΥΤΥ Λαμίας και με επισπεύδουσα αρχή το ΦοΔΣΑ. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς).

Καταψηφίσαμε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Εγκατάστασης Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων, συντασσόμενοι με την τοπική κοινωνία του Δήμου Τανάγρας, που με ομόφωνο ψήφισμα του αντιτίθεται στο συγκεκριμένο έργο. Επισημάναμε και τονίσαμε όμως παράλληλα την ανάγκη για ουσιαστική παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής στο πρόβλημα απορρύπανσης του Ασωπού καθώς και τις πρωτοβουλίες που οφείλει να αναλάβει για το τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων και πάντα σε διάλογο με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Αναδείξαμε την ανάγκη για έγκαιρη και καθολική εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Στερεάς και τέλος καταδικάσαμε με την ψήφο μας την πελατειακή πολιτική της Περιφέρειας, όπως αυτή αποτυπώνεται και αναδεικνύεται μέσα από τις τροποποιήσεις του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να ασκεί το θεσμικό της ρόλο, υπηρετώντας με συνέπεια και ευσυνειδησία το κοινωνικό σύνολο της περιφέρειάς μας.



Επιστροφή στην Κορυφή