Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

«Βόμβα ΣτΕ»: Αντισυνταγματικές οι διατάξεις Θεοδωρικάκου.

Αντισυνταγματικές οι διατάξεις Θεοδωρικάκου.

Αν οι διατάξεις κριθούν εν τέλει αντισυνταγματικές και από την Ολομέλεια, τότε θα επηρεαστούν ανάλογα, βάσει νομολογίας, οι αντίστοιχες διατάξεις και για τις περιφέρειες.

Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις του ΣτΕ, που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον υπουργό, είναι και η εξής: «Εξ άλλου, κατά τον χρόνο ψήφισης των σχετικών διατάξεων, δεν είχε δοκιμαστεί στην πράξη η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής του Ν. 4555/2018, ώστε να δικαιολογείται από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος η κατά τα ανωτέρω τόσο σοβαρή και έντονη επέμβαση του νομοθέτη στη θέληση των εκλογέων».

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι παρατάξεις, που από την πρώτη στιγμή στο περιφερειακό συμβούλιο μίλησαν για νομοθετικό πραξικόπημα της κυβέρνησης των "αρίστων", που συντελέστηκε φυσικά με τη στήριξη των πρόθυμων γαλάζιων παιδιών της αυτοδιοίκησης!  



Θυμηθείτε το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου και ποια παράταξη το είχε καταψηφίσει! https://stereayperoxis.blogspot.com/2020/11/blog-post_4.html

Τελικά η ιστορία μπορεί να αργεί κάποιες φορές αλλά ποτέ δεν ξεχνά να αποκαλύψει τους φαύλους και τις πολιτικές τους!
Επιστροφή στην Κορυφή