Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023


 Ό,τι αρχίζει τελειώνει...
📌 Μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την οποία ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις περιφερειακές εκλογές, ένα όμορφο, δημιουργικό και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι, φτάνει στο τέλος του.
📌 Η δράση της περιφερειακής μας παράταξης "Στερεά Υπεροχής", ολοκληρώνεται κάπου εδώ. Δυστυχώς η λειτουργία της διακόπτεται "βιαίως", αφού δεν προκρίθηκε η συνέχειά της, παρά την αντίθετη άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των περιφερειακών στελεχών και οργανώσεων.
📌 Είναι αλήθεια πως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, ενίοτε εκεί που δεν το περιμένεις, εκεί που δεν το καταλαβαίνεις… Ένας κύκλος κλείνει, ένας κύκλος ανοίγει. Έτσι είναι η ζωή.
📌 Εύχομαι από καρδιάς η νέα σύνθεση του περιφερειακού μας συμβουλίου να καταφέρει όσα δεν έγιναν το προηγούμενο διάστημα.
📌 Καλή συνέχεια σε όλους όσοι συνεχίζουν στο συναρπαστικό μονοπάτι της αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στις δημοκρατικές και προοδευτικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις.
📌 Ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς, σε όσους πίστεψαν και στήριξαν ειλικρινά αυτό το εγχείρημα, θα είμαι για πάντα ευγνώμων.
ΥΓ. Παραμένω στο περιφερειακό συμβούλιο μέχρι τη λήξη της τρέχουσας περιφερειακής περιόδου, τιμώντας την εμπιστοσύνη σας και προσπαθώντας καθημερινά, μαζί με τους συνεργάτες μου, για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή σας.

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερήσιας Διάταξης.


Αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερήσιας Διάταξης, σχετικά με την απώλεια δημόσιας χρηματοδότησης, για τις ΜΕΑ/ΧΥΤΥ Χαλκίδας, Λαμίας και Άμφισσας.


Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου στη Χαλκίδα,

 κατέθεσα στον περιφερειάρχη και τους επικεφαλής των παρατάξεων, το έγγραφο της

 Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, με αριθμ. πρωτ. 32770/06-04-

2023, το οποίο και επισυνάπτεται.


Στο έγγραφο αυτό επισημαίνεται ότι νέες εντάξεις, για το τρέχον πρόγραμμα 2014-

2020, θα γίνονταν μέχρι 30 Απριλίου 2023 και ως εκ τούτου μάταια αναμέναμε

 τη δημόσια χρηματοδότηση, για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων &

 Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Λαμίας, Χαλκίδας & Αναβάθμιση

 Μ.Ε.Α. Άμφισσας, όπως πανηγυρικά μας διαβεβαίωναν οι κυβερνητικοί παράγοντες

 και οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, πριν τις εθνικές εκλογές!


Με την παρούσα επιστολή μου, σας κοινοποιώ το Ενημερωτικό Σημείωμα του Φορέα

 Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με αριθ. πρωτ.1593/15-07-2023, που κάνει αναφορά

 στην υλοποίηση ενός «οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου», σε βάρος των

 Υπηρεσιών και των Δήμων/Μελών του ΦοΔΣΑ, προκαλώντας έντονες ανησυχίες και

 συνειρμούς, για όσα μας επιφυλάσσουν τόσο οι κυβερνητικοί όσο και οι

 αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Στερεάς.

Με βάση τα δύο έγγραφα, παρακαλώ να τεθεί προ Η.Δ. το θέμα των

 αρνητικών εξελίξεων, ως προς την απώλεια δημόσιας χρηματοδότησης, για τα τρία

 αυτά εμβληματικά έργα.


Σας κάνω γνωστό πως θα ζητήσω από το περιφερειακό μας συμβούλιο, να

 υπάρξει σχετική απόφαση σε δύο απλές δεσμεύσεις:

  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς διεκδικεί σθεναρά και θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε οι ΜΕΑ Λαμίας, Χαλκίδας και Άμφισσας να κατασκευαστούν αποκλειστικά με δημόσια χρηματοδότηση.
  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά απορριμμάτων της Αττικής, στα γεωγραφικά μας όρια, δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικής ΜΕΑ στη Στερεά Ελλάδα, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν. 4555/2018, η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των ΟΤΑ μέσω ΦοΔΣΑ και υπερισχύει οποιασδήποτε αντίθετης πρόβλεψης, που συμπεριλαμβάνεται είτε σε Υπουργική Απόφαση είτε σε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Αν τα παραπάνω δεν αποφασιστούν, τότε δεν θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι μόνο

 αυτοί που μας εξαπάτησαν. Συνυπαίτιοι και συνυπεύθυνοι θα είναι και όσοι δεν

 εναντιώθηκαν σε αυτές τις κακές επιλογές, όσοι γνώριζαν και δεν το απέτρεψαν!


Με συναδελφική εκτίμηση

Δ. Αναγνωστάκης







Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Εκκρεμότητες στην Π.Ε. Ευρυτανίας. Μωυσής Μπερμπερής.


Επίκαιρη ερώτηση περιφερειακού συμβούλου Ευρυτανίας, Μωυσή Μπερμπερή. 

Θέμα: “Εκκρεμότητες στην Π.Ε. Ευρυτανίας.” 

Προς περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. 

Με αφορμή αναγγελθείσα κινητοποίηση συλλόγων και φορέων των Αγράφων, η οποία βέβαια ανεστάλη προσωρινά, μετά από συνάντηση που είχατε μαζί τους, θα ήθελα να μας ενημερώσετε για τις βραχυπρόθεσμες προθέσεις σας, σχετικά με το δρόμο των Αγράφων. 


Είναι μία εργολαβία που σύρεται από το 2020 και μέχρι στιγμής έχει εκτελεστεί μόνο το 15% του συμβατικού αντικειμένου. 

Καθότι διανύουμε και τους τελευταίους μήνες αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου, θα ήθελα να μας γνωρίσετε επίσης: 

I. Πόσα και ποια έργα στην Π.Ε Ευρυτανίας είναι αυτή τη στιγμή σε διακοπή εργασιών, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και σε πόσα είχαμε διάλυση σύμβασης τον τελευταίο χρόνο. 

ΙI. Σε τι ποσά ανέρχονται τα υπόλοιπα των οφειλών της Π.Ε. Ευρυτανίας σε τεχνικά έργα όπως και σε παροχή υπηρεσιών. 

ΙII. Πόσες από αυτές τις υποχρεώσεις σας είναι τιμολογημένες και τι ποσά είναι ατιμολόγητα και κατά κακή εφαρμογή του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. 

IV. Τέλος αν υπάρχει επίσημη καταγραφή κυρίως των ημερομισθίων των μηχανημάτων, για να μη βρεθεί η όποια νέα Περιφερειακή Αρχή προ εκπλήξεων όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν… 


Με εκτίμηση Μωυσής Μπερμπερής

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

“ Χρηματοδότηση ομάδων διάσωσης παράρτημα Ν. Φωκίδας ”. Παρασκευά Δρόσου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ


του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση ομάδων διάσωσης, παράρτημα Ν. Φωκίδας ”.

Όλα τα χρόνια η πατρίδα μας δοκιμάζετε από αυτό που λέμε ακραία καιρικά  φαινόμενα όπως πλημμύρες αλλά μεγάλες πυρκαγιές και σεισμούς με   αρκετά Ρίχτερ τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω φαινομένων πολλές φορές είναι τραγικά. Χάνονται ζωές τραυματίζονται άνθρωποι σ αυτές τις καταστάσεις ή λέξη βοήθεια είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη.

Ο κρατικός μηχανισμός που τον χρειαζόμαστε αυτές τις στιγμές όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω ποτέ δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση και αυτό δυστυχώς αποδεικνύετε πολύ εύκολα. Σ αυτό το ζοφερό τοπίο υπάρχει μια αχτίδα φωτός που είναι οι ομάδες διάσωσης που αποτελούνται αποκλειστικά από εθελοντές γυναίκες και άντρες που είναι εκπαιδευμένοι όλοι και έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους αρκετές σωτήριες επεμβάσεις. Μια τέτοια ομάδα ανθρώπων με κεφαλαίο Α είναι η Ελληνική ομάδα διάσωσης Παράρτημα Ν. Φωκίδας που είχα την χαρά και την τιμή να δω το έργο τους με τα ίδια μου τα μάτια. Όλα αυτά φυσικά χρειάζονται πολύ κόπο και κυρίως χρήμα για να μπορέσουν να βρίσκονται δίπλα στο συνάνθρωπο όταν παραστεί ανάγκη. Και φυσικά όπως έχω πει και στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις το αίτημα μου δεν απευθύνεται μόνο στην ομάδα της Φωκίδας αλλά για όλες τις ομάδες της Στερεάς Ελλάδας.

Ερωτάται η περιφέρεια. 

Είναι μέσα στις προτεραιότητες της η στήριξη και  κυρίως η χρηματοδότηση αυτών των εθελοντικών ομάδων που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν να προσφέρουν το θεάρεστο έργο τους; Όταν βλέπουμε παράδειγμα με τι ευκολία στήθηκε το πρόγραμμα του ΟΠΑΣΤΕ δεν νομίζω ότι χωράει συζήτηση ή αρνητική απάντηση αυτή η πρόταση μου.

Παρασκευάς Δρόσος

Περιφερειακός σύμβουλος Φωκίδας

“Αποκατάσταση οδοστρώματος εθνικής οδού Ιτέας Ναυπάκτου”. Παρασκευά Δρόσου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας,
Παρασκευά Δρόσου.

ΘΕΜΑ: “Αποκατάσταση οδοστρώματος εθνικής οδού Ιτέας Ναυπάκτου ”.

  Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση του οδοστρώματος στο απαρχαιωμένο εθνικό δίκτυο της Φωκίδας. Η υποχρεωτική συντήρηση του είναι άγνωστη λέξη για την αντιπεριφερεια Φωκίδας. Θα ήθελα όμως να επισημάνω την κατάσταση του οδικού δικτύου Ιτέας Ναυπάκτου που ξεκινάει η επικινδυνότητα του από τον ημιτελή κόμβο των μεταλλείων εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια που έχει περιορίσει το πλάτος του οδοστρώματος αρκετά με ότι αυτό συνεπάγεται και σε πολλά σημεία η άσφαλτος είναι κυριολεκτικά ξηλωμένη και ως παράδειγμα αναφέρω το κομμάτι που διέρχεται από Άγιους Πάντες Ερατεινη Άγιο Νικόλαο και αρκετά άλλα σημεία. 

Η άσφαλτος έχει φύγει και πλέον έχουν απομείνει χαλίκια. Αυτό όλο έχει κάνει την διαδρομή ρωσική ρουλέτα για τους οδηγούς και με την πρώτη βροχή έχουμε αρκετά ατυχήματα που δυστυχώς έχουμε και ανθρώπινα θύματα όπως έγινε πρόσφατα στον συγκεκριμένο δρόμο.

Ερωτάται η περιφέρεια. 

Μέχρι να ολοκληρωθεί ο περιβόητος διαγώνιος που πανηγυρικά είχε εξαγγελθεί λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές θα προβεί όπως είναι υποχρεωμένη στη συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου που ειδικά το καλοκαίρι παρουσιάζει αυξημένη κίνηση; Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσει και ο τοπικός αντιπεριφερειάρχης λόγω ότι στην περιοχή γίνονται πολλά πανηγύρια τους καλοκαιρινούς μήνες όπου είναι τακτικός θαμώνας(όπως και εγώ φυσικά)με την μόνη διαφορά μας ότι εγώ προκαλώ φθορές στο δικό μου αυτοκίνητο ενώ από την πλευρά του οι φθορές προκαλούνται σε κρατικό όχημα που οφείλουμε όλοι να το προσέχουμε.

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

«Δημιουργία Φορέα Αντιπλημμυρικής Προστασίας της κοιλάδας του Σπερχειού». Γεωργίου Σκούρα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του Περιφερειακού Συμβούλου

Γεωργίου Σκούρα

Προ τον: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας


ΘΕΜΑ: «Δημιουργία Φορέα Αντιπλημμυρικής Προστασίας της κοιλάδας του Σπερχειού»

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα εμφανίζονται πιο συχνά και με μεγαλύτερη ένταση, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Αυτά που πριν λίγα χρόνια έμοιαζαν εξαιρέσεις θα αποτελούν πλέον τον κανόνα σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Ζούμε σε μια εποχή «αιχμής» της κλιματικής αλλαγής, ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Σε αυτή την νέα πραγματικότητα θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε. Πολιτεία και πολίτες.

Ο καθηγητής στο εργαστήριο κλιματολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Νάστος, υποστηρίζει ότι «στο εξής θα έχουμε καύσωνες, πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, ακραίες καταστάσεις και όλα αυτά πολύ πιο συχνά και με μεγαλύτερη διάρκεια. Το χτύπημα της κλιματικής αλλαγής θα φέρει εκτός από καύσωνες και νέους Ιανούς».

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι αρκετά έντονα και οι καταστροφές που αφήνουν πίσω τους πρωτόγνωρες. Συχνές είναι οι πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Σπερχειού ποταμού η οποία όφειλε να καταταγεί στην λίστα προτεραιότητας όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία. Ποτέ όμως και από κανέναν δεν αντιμετωπίσθηκε ως τέτοια και ποτέ δεν δόθηκε η απαιτούμενη σοβαρότητα στις συχνές υπερχειλίσεις του Σπερχειού, ενός ποταμού που θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους με κύρια χαρακτηριστικά την χειμαρρώδης μορφή του, την στερεοπαροχή καθώς και τους πολλούς χειμάρρους και παραπόταμους.


Το χωριό Κόμμα, κοντά στις εκβολές του Σπερχειού, πάντα αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, όμως τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται μέσα σε μια «τεχνική λίμνη» που δημιούργησαν τα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ε65 από την παραχωρησιούχο «Κεντρική Οδό», δηλαδή την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Η κατασκευή του Ανισόπεδου Κόμβου Λαμίας έγινε πάνω σε αναχώματα μήκους 950 μέτρων και κάθετα στην ροή του νερού προς τη θάλασσα. Το Πρωτοδικείο Λαμίας κάνοντας δεκτή την προσφυγή πενήντα κατοίκων μετά την καταστροφική πλημμύρα του 2021, υποχρεώνει τους υπαίτιους να δρομολογήσουν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, δηλαδή την κατασκευή πρόσθετων εγκάρσιων τεχνικών έργων (ανοίγματα εκτόνωσης των υδάτων). Φαίνεται όμως ότι τα εν λόγω έργα δεν είναι επαρκή να αποτρέψουν τα μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα, εφόσον η ανύψωση του κόμβου δεν σχεδιάστηκε και δεν κατασκευάστηκε όπως ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών- Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) με κοιλαδογέφυρες που αφήνουν κάτω τους τα νερά να περνούν ελεύθερα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν κατανοήσει ότι η αντιπλημμυρική προστασία μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως σύνολο, που θα παίρνει υπόψη της τη ροή του νερού από το βουνό μέχρι την θάλασσα από τις πηγές του Σπερχειού στην ορεινή δυτική Φθιώτιδα μέχρι τον Μαλιακό κόλπο. Αγνοούν ότι ένα κρίσιμο στοιχείο στην εξέλιξη του πλημμυρικού φαινομένου αποτελεί το μικρό πλάτος του ποταμού και το μικρό βάθος της κοίτης του, στο πεδινό του τμήμα. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει μια γραμμή απορροής από το βουνό μέχρι την θάλασσα, μελετημένη να λειτουργήσει στις μέγιστες συνθήκες φορτίου στις κρίσιμες ώρες. Η αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται στη καθυστέρηση της ροής των νερών από τα βουνά (ειδικά της Όθρυς) με την κατασκευή έργων ανάσχεσης της πλημμυρικής παροχής και κατακράτησης των φερτών υλών στα ορεινά, προκειμένου να αποφευχθούν οι πλημμύρες στα πεδινά.

Η δημιουργία ενός δημόσιου φορέα με ξεκαθαρισμένες και πλήρεις αρμοδιότητες και με την ευθύνη της αντιπλημμυρικής προστασίας της κοιλάδας του Σπερχειού ποταμού με την προϋπόθεση ότι θα έχει τους απαιτούμενους πόρους και την απαιτούμενη οργάνωση και στελέχωση, ίσως αποτελεί την μόνη λύση στην διαχείριση των παραπάνω προβλημάτων. Παρόμοιοι φορείς με μεγάλη εμπειρία υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ανεπτυγμένες χώρες. Με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις και μετά από συνεννοήσεις, των αντίστοιχων συναρμόδιων υπουργείων, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος - κλιματικής Αλλαγής, του Δήμου Λαμίας και κυρίως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μπορούν να καθοριστούν οι αρμοδιότητες, οι πόροι και οι τομείς ευθύνης. Ο εν λόγω φορέας θα πρέπει να εποπτεύει τους άλλους φορείς σε τοπικό επίπεδο για την γρηγορότερη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αντιπλημμυρικών θεμάτων και τον τερματισμό της σύγχυσης των αρμοδιοτήτων.


Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε κ. Περιφερειάρχη:

Προτίθεστε να αναλάβετε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός δημόσιου φορέα διαχείρισης της αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Σπερχειού ποταμού, με ξεκαθαρισμένες και πλήρεις αρμοδιότητες, να είναι αναθέτουσα αρχή, να έχει την αρμοδιότητα του σχεδιασμού και της σύνταξης μελετών, τον προγραμματισμό της κατασκευής και συντήρησης όλων των αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών. Να έχει τον συντονισμό, στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών για την εξασφάλιση ενιαίας και συγχρονισμένης δράσης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην διαχείριση των καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα. Να είναι στελεχωμένος με ικανό αριθμό ανθρώπινου εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού, να του διατεθούν σημαντικά και επαρκή κονδύλια για να μπορέσει να επιτελέσει το δύσκολο έργο του και επιπλέον να μπορεί να αξιοποιεί τις ειδικές χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε.








Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Θέματα προ Η.Δ. στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. (6/7/2023 Χαλκίδα)

Στην ενότητα που έχει προβλεφθεί για συζήτηση προ Ημερήσιας Διάταξης,

η παράταξή μας θα θέσει ζητήματα, που έχουν σχέση με την πόλη της Χαλκίδας, την ΠΕ Εύβοιας αλλά και θέματα που μας προώθησαν συμπολίτες μας, από άλλες περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα θα θέσουμε τα ζητήματα:

  • Πορεία εξέλιξης έργων και δράσεων στην καμένη Β. Εύβοια.

  • Πορεία αποζημιώσεων πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών Εύβοιας.

  • Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Παρατηρητήριο Υγείας Ασωπού.

  • Μη ένταξη της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων/Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Χαλκίδας. (ΜΕΑ/ΧΥΤΥ Χαλκίδας).

  • Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων του οικισμού Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας, που διαμαρτύρονται εντόνως για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε κατοικημένες περιοχές.

  • Επιστολή του Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Φθιώτιδας, που εκφράζει την αγανάκτηση της παράκτιας τοπικής κοινωνίας του Δήμου Λοκρών, για τη ρύπανση της θάλασσας από τη λειτουργία των πολυάριθμων ιχθυοτροφικών μονάδων.

Αντίστοιχες διαμαρτυρίες διατυπώνουν και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Εύβοιας, για την πρόθεση υπέρμετρης ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στο Ν. Ευβοϊκό και άρα το θέμα, όπως αντιλαμβάνεστε, αποκτά ένα γενικότερο ενδιαφέρον.

Χρόνος υπάρχει, αφού τα περισσότερα θέματα της συνεδρίασης είναι διαχειριστικού χαρακτήρα, ελπίζουμε να υπάρχει και η πολιτική βούληση, για συζήτηση των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της Στερεάς.




Επιστροφή στην Κορυφή