Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ουραγός των εξελίξεων, αντί για οδηγός, η Περιφέρεια.

31 Ιανουαρίου
Ουραγός των εξελίξεων, αντί για οδηγός, η Περιφέρεια.
Σε ρόλο παρατηρητή και όχι πρωταγωνιστή, η Περιφερειακή Αρχή.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29-01-20, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, σε σχέση με το ρόλο της περιφέρειας, οι επίκαιρες ερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων και φυσικά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
Από τη συζήτηση στη συνεδρίαση προέκυψαν τα εξής:
 Ομόθυμη καταδίκη των κυβερνητικών χειρισμών στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, από το σύνολο του περιφερειακού συμβουλίου.
 Στις καλένδες το πανεπιστήμιο Στερεάς και τα 4 πανεπιστημιακά τμήματα.
 Μελέτες στο συρτάρι της Περιφέρειας από το 2014, για το δρόμο Πλατάνας Κύμης. Καθυστερημένη αντίδραση στη διαχείριση - αντιμετώπιση του προβλήματος.
 Αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων από την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή περιφερειακή αρχή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα παρεμβάσεις σχετικές με την άρση της απομόνωσης στην Π.Ε. Ευρυτανίας. Σύμφωνα με απαντήσεις που λάβαμε, βρίσκονται ακόμα στο εμβρυακό στάδιο προεπιλογής λύσεων και πριν την έναρξη εκπόνησης ακόμα και προμελέτης για την Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενήσι.
 Αποδοχή και έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους και Νομικά Πρόσωπα, ενισχύοντας με τη θετική μας ψήφο, τη συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η παράταξη «Στερεά Υπεροχής» προσπάθησε να συμβάλει, με εποικοδομητικό τρόπο, αναδεικνύοντας τα θέματα και καταθέτοντας προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Επειδή τα ζητήματα είναι “ανοιχτά”, είναι προφανές ότι τα παρακολουθούμε από κοντά και θα επανέλθουμε, με νεώτερες παρεμβάσεις μας εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου.
Επιστροφή στην Κορυφή