Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Το περιφερειακό συμβούλιο δεν ενέκρινε το ψήφισμα για το περιβάλλον!

20 Μαΐου στις 6:16 μ

Το περιφερειακό συμβούλιο δεν ενέκρινε το ψήφισμα για το περιβάλλον!


Μετά από πρόταση της παράταξης "Στερεά Υπεροχής!", το περιφερειακό συμβούλιο συζήτησε πρόταση ψηφίσματος, αναφορικά με τον πρόσφατο νόμο, περί εκσυγχρονισμού της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Μετά από διεξοδική συζήτηση και ενώ το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμμερίζονταν τους προβληματισμούς μας, δεν κατέστη δυνατόν η πρότασή μας να αποτελέσει και θέση του Συμβουλίου.
Η πλευρά της πλειοψηφίας προσδεδεμένη στο άρμα του κυβερνητισμού, αρνήθηκε τη ψήφο, παραπέμποντας το θέμα σε μελλοντικές συζητήσεις.
Οι δε άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της παράταξης «Ελεύθερη Στερεά», με διάφορα προσχήματα και τακτικισμούς, δεν συναίνεσαν, έτσι ώστε να εκδοθεί το ψήφισμα.
Αναδείχτηκε όμως, κι αυτό είναι παρήγορο, ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος και συσχετισμοί δυνάμεων, για την ανατροπή στην πράξη των όποιων καταστροφικών πολιτικών, εισάγει ο νέος νόμος.
Οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε μέσο, το Περιβάλλον που ζουν καθώς και την ποιότητα ζωής τους.
Χάθηκε μια ευκαιρία, ίσως και μια μάχη. Σίγουρα δεν χάθηκε ο πόλεμος, για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το ψήφισμα αναδείκνυε τις καταστροφικές συνέπειες του νέου νόμου, τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.
Οψόμεθα εις Φιλίππους…


Επιστροφή στην Κορυφή